Varkenshouderij

Nieuws 569 x bekeken 1 reactie

Bauernverband hekelt slachterijen wegens prijsconcessie aan handel

Berlijn- Het Bauernverband (DBV) hekelt de slachterijen vanwege de verlaging van de varkensprijzen die zij afgelopen week doorvoerden.

"Een affront tegen de met steeds verder stijgende voerkosten vechtende varkenshouders," bekritiseert vice-topman Franz-Josef Möller, die meent dat de slachterijen lichtvaardig concessies hebben gedaan aan de handel, op kosten van de boeren. "Bijna op dezelfde tijd als vorig jaar wordt een positieve prijstrend zo maar even afgebroken en een ruïneus signaal afgegeven aan de voedingsdetailhandel. Verantwoordelijk optreden in de waardeketen ziet er anders uit," aldus Möller, die de verwerkers waarschuwt dat ze met dit prijsbeleid in het eigen vlees dreigen te snijden. "Want onder zulke prijsomstandigheden kunnen de varkenshouders het niet meer lang volhouden." (WV)

Eén reactie

  • info141

    Wij willen het kennelijk niet aanvaarden dat de consument afhaakt bij een bepaalde prijs. Terwijl wijzelf structureel teveel varkens aanbieden t.o.v. de vraag. Niks zo open als de varkensmarkt, dat hebben we zelf gewild. De grootste en sterkste blijven over, de kleinere en zwakkere gaan naar de kloten. Gezamenlijk en Europees concreet praten over oplossingen blijkt utopisch, hoe belachelijk dat voor een leek ook moge klinken.

Of registreer je om te kunnen reageren.