Varkenshouderij

Nieuws 1380 x bekeken

Vion lanceert vernieuwd Farmingnet

Eindhoven – Het managementsysteem Farmingnet, waarmee Vion de slacht- en gezondheidsgegevens terugkoppelt aan de varkenshouders, is vernieuwd.

De gebruiksvriendelijkheid en lay-out van het Farmingnet is geoptimaliseerd door uitbreiding van de service en functionaliteiten, zoals het makkelijker uitlezen van grafieken en het beter vindbaar maken van informatie.
De varkenshouder ziet met Farmingnet direct op welke punten nog aangepast kan worden in het management. ”Naast spier- en spekdiktes koppelen we ook gegevens terug over bijvoorbeeld longverklevingen of een vol maag-darmpakket. De varkenshouder kan dan samen met de dierenarts en de veevoerdeskundige aan de slag gaan om dit te verbeteren. Het is voor zowel de varkenshouder als ons van belang dat we een zo optimaal varken aan de haak krijgen en zo min mogelijk saldo laten liggen”, aldus Marc van der Lee van Vion.
Vion stelt Farmingnet gratis beschikbaar voor varkenshouders. Nagenoeg alle (98 procent) leveranciers van Vion maken er gebruik van.

Of registreer je om te kunnen reageren.