Varkenshouderij

Nieuws 1280 x bekeken 2 reacties

Vion betaalt later uit door kwartaalafsluiting

Boxtel – Slachterij Vion heeft de varkens die geleverd zijn in week 12 uitbetaald in week 14.

Normaal gesproken betaalt Vion de varkens zeven tot acht dagen na de levering uit aan de varkenshouders, nu kregen die hun geld enkele dagen tot een week later dan ze gewend zijn. Als reden geeft Vion de kwartaalafsluiting. Net als de meeste grote internationale bedrijven stuurt Vion ook op een optimale cashpositie per einde van elk kwartaal. Vanaf week 14 worden de varkens weer volgens de normale betalingstermijn afgerekend met de leveranciers, zo meldt het bedrijf.

Laatste reacties

  • agratax1

    Dit ruikt naar het oppoetsen van de termijn balans. Er staat immers geldt op de bankrekening (balans) dat nog uit betaald moet worden aan leveranciers, deze boeren zitten das een week even moeilijk en daarmee hun leveranciers weer die ook hun rekening later betaald krijgen.

  • kantoor3

    waar zijn die overige 22 reacties gebleven????

Of registreer je om te kunnen reageren.