Varkenshouderij

Nieuws 993 x bekeken

VIC Sterksel verbetert accommodatie

Sterksel – Varkens Innovatie Centrum (VIC) Sterksel, onderdeel van Wageningen UR Livestock Research, heeft de faciliteiten op een aantal punten aangepast. Het proefbedrijf wil hiermee beter tegemoet komen aan de eisen van toekomstig onderzoek.

Er is een compleet nieuwe stal gebouwd waardoor de accommodatie flexibeler ingezet kan worden voor innovatief onderzoek. De nieuwe stal heeft een dekstal met 'Date-gate'-systeem waarin op een effectieve en veilige manier met beren kan worden gewerkt, een separate bezoekersgang waardoor het bezichtigen van de uitgevoerde onderzoeken beter mogelijk wordt zonder verstoring van het onderzoek en een flexibele geltenstal met voerstation en separate hokken waardoor opfok van gelten flexibel en volgens allerlei inzichten kan plaatsvinden.
De verbeteringen zijn mede mogelijk gemaakt door een financiële bijdrage van het ministerie van ELI.

Of registreer je om te kunnen reageren.