Varkenshouderij

Nieuws 696 x bekeken

Overschakeling op groepshuisvesting in Noordrijn-Westfalen problematisch

Düsseldorf- De boerenbonden in Noordrijn-Westfalen pleiten in verband met de overschakeling op groepshuisvesting bij de deelstaatsregering in Düsseldorf voor voorrang van de zeugenhouders bij de verlening van investeringssteun.

Dat pleidooi hebben het Rheinische Landwirtschafts-Verband (RLV) en het Westfälisch-Lippische Landwirtschaftsverband (WLV) per brief aan landbouwminister Johannes Remmel gestuurd. Volgens de bonden ontbreekt het een niet gering aantal zeugenhouders aan de middelen om die overschakeling door te voeren. ”Daardoor tekent zich een verscherpte structuurontwikkeling af, die ook leidt tot een groei van de biggenimport”, houden ze Remmel voor.

Of registreer je om te kunnen reageren.