Varkenshouderij

Nieuws 1887 x bekeken

China koopt varkensvlees op

Peking – De Chinese overheid is van plan varkensvlees op te kopen om de prijs van vlees weer omhoog te brengen. De overheid wil hiermee de varkenshouders steunen die door de lage prijzen in een diep dal zijn geraakt door een te groot aanbod van varkens op de Chinese markt.

Volgens de overheid is het opkopen van vlees een tijdelijke oplossing en moeten de varkenshouders hun strategie aanpassen om ook in de toekomst nog geld te kunnen verdienen.
De prijzen van Chinees varkensvlees zijn de afgelopen elf weken gedaald. In het eerste half jaar van 2011 waren de prijzen nog hoog door het krappe aanbod van varkens door de uitbraak van een aantal dierziektes. De regering heeft in de tweede helft van afgelopen jaar de voorraden flink aangevuld (met aanvullende importen uit het buitenland) waardoor de prijzen weer sterk daalden.

Of registreer je om te kunnen reageren.