Varkenshouderij

Nieuws 719 x bekeken

Brits twee sterren-vlees niet altijd met uitloop

Den Haag – Varkensvlees uit Engeland dat twee Beter Leven-sterren heeft van de Dierenbescherming, voldoet niet in alle gevallen aan de criteria die de Dierenbescherming hiervoor stelt.

De vleesvarkens hebben niet in alle gevallen uitloop, zoals de Dierenbescherming voorschrijft voor dit vlees.
Bert van den Berg, senior beleidsmedewerker veehouderij bij de Dierenbescherming erkent dit. Hij zegt dat de Dierenbescherming lang heeft geworsteld met dit punt, maar het vlees toch twee sterren krijgt. De biggen komen van outdoor-zeugenbedrijven. Hoewel de vleesvarkens in grote groepen liggen op stro, krijgen ze niet op alle bedrijven uitloop.
De Nederlandse Dierenbescherming werkt in Engeland samen met de RSPCA, de Britse Dierenbescherming, die het productieconcept al twintig jaar geleden ontwikkelde. Van den Berg stelt dat de Nederlandse Dierenbescherming zich aan dit concept heeft geconformeerd. Het was praktisch niet mogelijk om binnen dit Britse concept een eigen productiestroom met uitloopeis te ontwikkelen voor de Nederlandse markt. 

Of registreer je om te kunnen reageren.