Varkenshouderij

Nieuws 655 x bekeken

Jongerius ontvangt onderscheiding van vleessector

Wassenaar – Oud secretaris Jos Jongerius van het Productschap Vee en Vlees heeft bij zijn afscheid in Wassenaar de Dutch International Meat Award (Dima) ontvangen.

De onderscheiding is hiermee voor de tiende keer uitgereikt. Jongerius ontving de onderscheiding uit handen van Annechien ten Have en Hennie Swinkels. Jongerius kreeg de onderscheiding voor zijn grote kennis van zaken, het overbrengen van die kennis naar de vee- en vleessectoren en zijn inzet in verschillende inhoudelijke en politiek complexe dossiers.
De onderscheiding, die is ingesteld door PVV en PPE is in 2001 voor het eerst uitgereikt. Hij is bestemd voor personen of organisaties die een bijzondere bijdrage hebben geleverd aan de positie van Nederlands vlees in het buitenland. In het verleden ontvingen onder meer Rob Tazelaar (oud voorzitter PVV) en oud Chief Veterinary Office Peter de Leeuw de onderscheiding.

Of registreer je om te kunnen reageren.