Varkenshouderij

Nieuws 1096 x bekeken 1 reactie

Importstop Rusland ook voor varkensvlees

Moskou – Rusland breidt de aangekondigde importstop voor alle levende dieren uit de EU mogelijk uit met een importverbod op Europees vlees. Dat meldt de Russische veterinaire dienst Rosselkhoznadzor.

Reden is de uitbraak van het Schmallenberg-virus in de EU. Volgens Rosselkhoznadzor krijgt Rusland te weinig veiligheidsgaranties van de EU en wil de grenzen voor al het Europese vee, inclusief varkens en varkensvlees op 20 maart sluiten.
Rusland importeerde vorig jaar 648.000 ton varkensvlees, waarvan 340.000 ton uit de Europese Unie. Het grootste volume werd geïmporteerd uit Duitsland (98.000 ton), Denemarken (79.600 ton), Spanje (51.200 ton) en Frankrijk (36.000 ton). Mocht de importstop voor varkensvlees worden doorgezet, dan zal er meer varkensvlees uit de Verenigde Staten en Canada worden geïmporteerd.
Volgens het Productschap Vee, Vlees en Eieren exporteerde Nederland in de eerste helft van 2011 (meest recente gegevens van het CBS) 13.638 ton varkensvlees naar Rusland. In 2010 exporteerde Nederland 24.735 ton.

Eén reactie

  • varkensboerk

    Ze hebben gewoon waar voor hun geld gekregen. Gewoon wat meer betalen en de kwaliteit stijgt evenredig. Wat is er vervolgens met de mindere kwaliteit vlees gebeurd?? Juist ja, gewoon opgevreten door de russen!!

Of registreer je om te kunnen reageren.