Varkenshouderij

Nieuws 569 x bekeken

Finland op zijn hoede voor varkenspest

Helsinki - Finland is begonnen met het controleren van varkens op de aanwezigheid van Afrikaanse varkenspest nu het virus is gevonden op een Russisch varkensbedrijf, 160 kilometer van de Finse grens.

De Russische veterinaire dienst Rosselkhoznador liet vorige week weten dat Afrikaanse varkenspest was aangetoond op een bedrijf in Karelia, dat grenst aan Finland. De Finse Autoriteit voor voedselveiligheid (Evira) is daarom begonnen met het onderzoeken van varkens en wilde zwijnen op het virus.
Volgens Evira zal elk vermoeden van de ziekte direct gerapporteerd worden en verder worden onderzocht. De uitbraak in Rusland is waarschijnlijk veroorzaakt door het voeren van swill. Dit is verboden in Finland en de rest van de EU. Afrikaanse varkenspest is ook nog nooit aangetoond in Finland.

Of registreer je om te kunnen reageren.