Varkenshouderij

Nieuws 550 x bekeken

België slacht meer varkens

Brussel – België heeft de laatste 32 jaar meer varkens geslacht. Dat blijkt uit slachtinformatie van de Belgische Federale Overheidsdienst Economie (FOD).

In 1980 werden er in België 7,9 miljoen varkens geslacht. Dit is opgelopen tot 11,8 miljoen varkens in 2011, goed voor 1,1 miljard kilo vlees. Volgens de FOD is de stijging deels te verklaren doordat veel Nederlandse en Franse varkens in België worden geslacht.
De laatste 32 jaar zijn er wel wat minder runderen geslacht: 857.196 dieren in 2011 ten opzichte van 1,06 miljoen dieren in 1980. Dit heeft volgens FOD te maken met de verhoogde productie per koe (waardoor er minder dieren nodig zijn) en de verminderde consumptie in Belgisch rundvlees. De Belgen eten meer buitenlands rundvlees en gehakt.

Of registreer je om te kunnen reageren.