Varkenshouderij

Nieuws 841 x bekeken

Bauernverband en VEZG eisen voor Vion-leveranciers ’boter bij de vis’

Berlijn – Bauernverband en varkensvermarktingsfederatie Vereinigung der Erzeugergemeinschaften (VEZG) kritiseren slachterijonderneming Vion dat deze de uitbetaling aan de leveranciers in sommige regio’s voor de varkens van vorige week (week 10) opschuift naar week 14, ofwel begin april.

Volgens het Bauernverband (DBV) en VEZG gebeurt het wel vaker – en niet alleen bij Vion – dat de uitbetaling aan het begin van het jaar of bij de overgang van het ene naar het andere kwartaal wordt uitgesteld. In alle gevallen worden daarmee naar hun visie de varkenshouders fors gedupeerd, en wel omdat deze dan voor een tussentijdse financiering moeten zorgen. ”Het risico daarvoor ligt, direct of indirect, altijd bij de boeren,” aldus DBV en VEZG, die daarom ’boter bij de vis’ eisen. Dat wil zeggen een uitbetalingspraktijk waarbij betalingstijdstip en leverantie het hele jaar door zoveel mogelijk samenvallen.

Of registreer je om te kunnen reageren.