Varkenshouderij

Nieuws 2455 x bekeken 3 reacties

RvS: megastal voor 10.000 varkens mag

Nijensleek – In de Drentse gemeente Westerveld mag een grote varkenshouderij komen met bijna 10.000 dieren. De Raad van State wees woensdag de bezwaren van omwonenden en de Vereniging Milieudefensie af.

De gemeente moet de vergunning voor de megastal wel op een aantal punten aanpassen.
Omwonenden en Milieudefensie vrezen geluids- en stankoverlast. Verder zou de varkenshouderij te veel stikstof uitstoten op nabijgelegen beschermde natuurgebieden.
Milieudefensie zegt dat het aantal megastallen in Nederland de afgelopen jaren is verdrievoudigd, tot bijna 575 in 2010. Volgens haar is zulke intensieve veehouderij slecht voor het milieu, dieren en mensen.

Laatste reacties

  • boerderij12

    komt de rvs eindelijk bij verstand????

  • gvfarmer

    Blij dat er een Raad van State is: Die kijkt gelukkig goed naar de wet en het verloop van de vergunningen en of het goed is uitgevoerd. Al die figuren en stichtingen die eindeloos lang projecten tegen houden, daar schiet niemand wat mee op, hoop geven die er niet is en de boel eindeloos vertragen. Lang leve de Raad van State.

  • norbert79

    mooi!!

Of registreer je om te kunnen reageren.