Varkenshouderij

Nieuws 476 x bekeken

Gepekeld varkensvlees stopt bloeding

Gepekeld varkensvlees kan helpen om neusbloedingen bij patiënten van een zeldzame bloedziekte te stelpen. Dat meldt het Belgische blad De Standaard.

Een vierjarig meisje dat leidt aan de ziekte van Glanzmann, belandde in het ziekenhuis in Detroit met een levensbedreigende neusbloeding. Bij de ziekte van Glanzmann werken de bloedplaatjes niet goed en stopt een bloeding niet vanzelf. De artsen slaagden er niet in om de bloeding te stelpen. Een man van 74 jaar herinnerde zich uit zijn diensttijd een tip uit de militaire veldgids dat gepekeld varkensvlees als noodmiddel kan worden gebruikt. De artsen legden kleine reepjes gepekeld vlees op de bloedende wonden in de neus. De bloeding bleek inderdaad binnen 24 uur te zijn gestopt.

Of registreer je om te kunnen reageren.