Varkenshouderij

Nieuws 497 x bekeken 1 reactie

Duitse varkensnoteringen ongewijzigd

Doetinchem – De Duitse V-prijs en de notering van Tönnies voor volgende week blijven gelijk.

De V-prijs staat op € 1,60 en Tönnies noteert € 1,56. De prijs van Vion in Duitsland is nog niet bekend.

De prijzen zijn conform verwachtingen die deze week in de handel werden uitgesproken. In Duitsland blijven producenten (V-prijs) en slachterijen met Tönnies voorop tegenover elkaar staan. De producenten vinden dat de prijs van € 1,60 marktconform is gezien het aanbod van varkens. Tönnies vindt dat er te veel wordt verloren op het vlees en wil de prijs niet optrekken.

Geen van de partijen wil gezichtsverlies lijden en daarom blijven de noteringen van de vorige week ongewijzigd. In de praktijk hebben varkenshouders de afgelopen week weinig gemerkt van de lagere prijzen.

Eén reactie

  • willywolfkamp1

    Voor morgen lijkt het erop dat het ook onveranderd blijft. In Duitsland kan je ze daar op verkopen al zeggen ze dat ze meer varkens hebben dan afgelopen week. De vraag is nu wanneer Tonnies bakzeil gaat halen. Als dit deze of volgende week gebeurd kan over 14 dagen de prijs fors stijgen. Mag hopen dat alle mester dit willen hebben want ze zijn er nog steeds, mester die 70 uur in de stal aan het werk zijn en niet de moeite nemen om de prijs van de te leveren varkens vooraf afspreken. Klagen dat er niks verdiend word en de varkens mee geven of nog erger 14 dagen van te voren opgeven voor € 0.30

Of registreer je om te kunnen reageren.