Varkenshouderij

Nieuws 2733 x bekeken 1 reactie

Zwitsers vinden toch nieuwe besmettingen met PRRS

Bern - De Zwitserse veterinaire autoriteiten hebben toch verdere besmettingen met PRRS vastgesteld op één van de drie bedrijven waar dieren met besmet Duits sperma zijn geïnsemineerd. Dat heeft het Bundesamt für Veterinärwesen van Zwitserland bekend gemaakt.

Eerder meldden de Zwitsers geen verdere besmettingen te hebben vastgesteld. De met besmet sperma geïnsemineerde zeugen op het bedrijf waar nu nieuwe besmettingen zijn vastgesteld, waren al geruimd. Op dit bedrijf zijn nu ook alle andere dieren geruimd. De Zwitsers gaan hun controles intensiveren. Tot nu toe was Zwitserland nog altijd vrij van PRRS.

Er zijn 26 vermeerderingsbedrijven die sperma gebruikten van het bewuste Duitse bedrijf geblokkeerd. Alle dieren op de bedrijven worden gecontroleerd.

Eén reactie

  • koestal

    alles 5 keer controleren ,net als die buitenlanders met hun zwarte geld

Of registreer je om te kunnen reageren.