Varkenshouderij

Nieuws 1766 x bekeken 1 reactie

Vion breidt Good Farming Star uit met active monitoring medicijnverbruik

Eindhoven - Vion breidt het Good Farming Star-programma (GFS) vanaf 1 januari uit met actieve monitoring van het medicijnverbruik van de diverse deelnemers aan het programma.

De monitoring is te zien als volgende stap binnen het diergezondheidsmanagement waarmee het vorig jaar is begonnen binnen GFS. In de praktijk komt het er op neer dat Vion de beschikking krijgt over de medicijnverbruiksgegevens die worden geregistreerd via de beide IKB-systemen. De stap die Vion nu maakt heeft het in samenspraak met de Expertgroep van de Good Farming Star varkenshouders ontwikkeld.

"We beschouwen de diergezondheid als één van de speerpunten van het Good Farming Star Programma", aldus woordvoerder Marc van der Lee van Vion. Het is de bedoeling om de varkenshouders te begeleiden op het gebied van gezondheid en er meer op te gaan sturen. Hierbij wil Vion gebruik maken van de gegevens die het al heeft uit managementsysteem Farmingnet en het slachtlijnonderzoek en bloedonderzoek. Door de gezondheid van de dieren te verbeteren wordt er bovendien bespaard op kosten en kan het saldo verbeteren.

Eén reactie

  • politiek

    Hopenlijk wordt er ook een een link gelegd om het gebruik van (pro)hormonen te vermideren in de veehouderij.

Of registreer je om te kunnen reageren.