Varkenshouderij

Nieuws 781 x bekeken 3 reacties

Luchtwegproblemen meest voorkomende aandoening

Deventer - Luchtwegproblemen komen bij een bedrijfsbezoek het meest voor. Dit blijkt uit de eerste analyse van de Gezondheidsdienst voor Dieren (GD) van de Online monitoring.

Dierenartsen sturen via VeeOnline eenvoudige gegevens van de bedrijfsbezoeken door naar GD. De meest voorkomende en geconstateerde ziekte bij vleesvarkens zijn de longaandoeningen. In bijna 30 procent van de bezoeken is dit het geval. Op de tweede plaats komen met bijna 20 procent de maagdarmproblemen bij vleesvarkens. In ruim 15 procent van de bezoeken werden algemene verschijnselen als uitval en plots dood genoemd.

Op bedrijven met gezondheidsproblemen wordt in 25 procent van de gevallen geen echte diagnose gesteld. Als de bezoekende dierenarts wel een daignose stelt dan is die in eenderde van de gevallen bevestigd met laboratoriumonderzoek. In ruim eenderde van de bezoeken zijn er geen gezondheidsproblemen vastgesteld.

Laatste reacties

 • Miriamnu

  Waarom zie ik altijd maar weer foto s van paniekerig ogende varkens. Iedere x kan je zien dat ze het nou niet bepaald naar hun zin hebben.
  Dat rare onzinnige stukje vlees op je bord is toch zo achterhaald en makkelijk vervangbaar. Je moet alleen wel even weten hoe. Dat is alles. Het is net als roken, even wennen wanneer je gestopt bent, maar wat is het te gek als je het helemaal weg laat. Alleen maar vooruitgang. Hetzelfde met vlees. Totaal niet nodig dat het er is.

 • Bison

  Miriamnu weet jij dat PETA eigenlijk een afkorting is van ' People Eating Tasty Animals'.
  En een shaffie op z'n tijd kalmt de zenuwen wat voor mensen die dat ophitserige geouwehoer van jouw lezen.

 • alco1

  Miriamnu, Wat doe jij voor de kost, zeker ingehuurd net als politiek door Wakker Dier om te jennen. De dieren mogen van jou zelfs helemaal niet geboren worden, dat is erg! Aan ons de taak, al is het een bekort leven, dat ze een goed welzijn hebben.

Of registreer je om te kunnen reageren.