Varkenshouderij

Nieuws 1366 x bekeken 2 reacties

LTO Varkenshouderij en NVV gaan nauw samenwerken

Dalfsen - LTO varkenshouderij en de varkenshoudersvakbond NVV gaan vanaf 1 januari nauw met elkaar samenwerken.

LTO Varkenshouderij-bestuurders en het dagelijks bestuur van de NVV zullen regelmatig gezamenlijk vergaderen en hun agenda’s op elkaar afstemmen. Dit meldt Johnny Hogenkamp namens de initiatiefgroep Één varkensgeluid. Vertegenwoordigers van NVV en LTO hebben dit deze week met elkaar afgesproken in een gesprek onder leiding van Hogenkamp in Dalfsen.

De initiatiefgroep Eén varkensgeluid van varkenshouders (naast Hogenkamp zijn dat Martin Houben, Jan Vogels, Twan Claessens, Hans Elshof, Gerard Driessen en Evert Hendrix)  is van plan het proces goed te volgen en regelmatig te evalueren, zo meldt Hogenkamp. ”Over twee maanden verwachten we een voortgangsrapport en op 30 juni moet het samenwerkingsverband staan als producentenplatform varkenshouderij”, aldus Hogenkamp.

Aankomend LTO Varkenshouderij-voorzitter Maarten Rooijakkers bevestigt dat LTO en NVV meer samen op zullen trekken. “We zullen eerst de procedures en het proces met elkaar inrichten. We wachten op een datumvoorstel van de NVV. Daarna zal het ook al snel gaan over de inhoud”, zo verwacht Rooijakkers.

Hij is positief over de komende samenwerking. “Het is sterk dat dit initatief komt vanuit de achterban zelf, de varkenshouders. Wij als bestuurders willen het uitvoeren.” Rooijakkers denkt niet dat onenigheid over bijvoorbeeld de Aujeszky-claim van de NVV de samenwerking zal bedreigen. “Het hoeft geen probleem te zijn. We moeten het verleden afsluiten en vooruit kijken.”

Penningmeester Theo Duteweerd van de NVV, woordvoerder over deze samenwerking met LTO namens zijn organisatie, zegt dat de NVV-bestuurders er positief in staan. Het komende half jaar moet blijken hoe één en ander organisatorisch in elkaar wordt gestoken. Verder geeft hij aan dat het ook van het sentiment onder de achterban van de organisaties afhangt of en hoe de samenwerking zal slagen.

Laatste reacties

  • politiek

    Belangenbehartiger nr. 3 komt in aktie ! Totaal onduidelijk is nu waar het nog om gaat. Hopenlijk niet om in een zeer korte tijd alle gezinsbedrijven eruit te knikkeren en in 1 streep naar de bulk vlees industrie. Probeer eerst maar eens open en transparant te worden inzake voedselveiligheid en volksgezondheid. !

  • drientje

    Precies politiek, als je naar de initiatiefgroep kijkt, maakt het gezinsbedrijf niet veel kans meer.

Of registreer je om te kunnen reageren.