Varkenshouderij

Nieuws 1679 x bekeken 1 reactie

Brits varkensvlees en bacon duurder

Londen – De winkelprijzen voor varkensvlees en bacon in de Britse supermarkten zijn de laatste weken flink gestegen. Dat meldt de National Pig Association (NPA), die in zijn campagne Save the Bacon steeds heeft aangedrongen op dergelijke prijsverhogingen om de stijging van de productiekosten op te vangen.

Volgens het overzicht van de NPA zijn varkenskarbonades bij supermarkt Tesco ruim 11 procent duurder dan drie maanden eerder. Bij concurrent Asda ligt bacon voor 5 procent meer in het schap, terwijl een merk-varkensrollade bij dit winkelbedrijf 4 procent duurder is. Asda's eigen merk rollade, die vaak uit het buitenland komt, is echter 9 procent goedkoper geworden. Bij de andere grote Britse winkeliers zijn de prijzen voor varkensvlees en bacon eveneens over een breed front gestegen, aldus de NPA.

Eén reactie

  • joannes

    Nu VION weg is moet er weer geld verdient worden!

Of registreer je om te kunnen reageren.