Varkenshouderij

Nieuws 1509 x bekeken 3 reacties

Beleidsdraaiboek voor Afrikaanse varkenspest

Den Haag - Het ministerie van Economische Zaken werkt aan een draaiboek voor Afrikaanse varkenspest.

Het draaiboek wordt geïntegreerd met het beleidsdraaiboek voor klassieke varkenspest. In de beleidsdraaiboeken staat hoe gewerkt moet worden als er een uitbraak van de dierziekte komt. Het ministerie werkt ook aan een hoofdstuk zoönosen, dat in bestaande draaiboeken kan worden opgenomen.

Laatste reacties

 • politiek

  Onduidelijk is of men ook een draaiboek heeft inzake gebruik van (pro)hormonen in de veehouderij.( beta-agonisten) Voedselveiligheid en volksgezondheid dus. Bekend is dat er Europese Wetgeving voor is die normen indeze hebben gesteld. o.a. dat het verboden is en wat en hoe te handelen. Europa heeft WEL een draaiboek voor deze praktijken en hoe te handelen.
  Onduidelijk is de reden en motivatie waarom Nederland dit niet volgt !.
  Evenals het antibioticagebruik veehouderij zijn het zeer gevoelige onderwerpen , echter niet minder belangrijk. Gevaar i.v.m. MRSA en ESBL.
  De Afrikaanse varkenspest die gevaarlijker is als de ,,gewone,, varkenspest zou geen direct gevaar geven voor de humane sector. Wel kan verspreiding ervan via de mens gebeuren.
  Ik vraag me af of Nederland ook al een draaiboek heeft inzake Q-koorts. Dat geeft n.l. wel gevaar voor de mens.
  En natuurlijk als men een draaiboek heeft dan moet het ook nog gevolgt worden. Niet creatief maar gewoon conform draaiboek dus ....... .

 • cthijssen

  Hopelijk hebben ze wat geleerd van 1997....

 • jordi 1455

  @ cthijssen
  en 2001

Of registreer je om te kunnen reageren.