Varkenshouderij

Nieuws 1084 x bekeken

Vion gaat slachten onder keurmerk Deutscher Tierschutzbund

Düsseldorf- Vion start in Duitsland in januari met de verwerking van varkens met het nieuwe welzijnslabel 'Für mehr Tierschutz' van dierenbeschermingsorganisatie Deutscher Tierschutzbund.

Dat heeft directeur Heinz Schweer van Vion meegedeeld bij de presentatie van het project. Het zal daarbij gaan om voorlopig 800 tot 1.000 varkens per week.

Het officiële startsein voor het welzijnsinitiatief wordt gegeven op de Grüne Woche in Berlijn, halverwege januari. Het label is toegekend aan voorlopig vijftien varkenshouders van twee producentenverenigingen. Zij moeten gaan fungeren als pilots. De varkens hebben ondermeer 30 procent meer stalruimte dan in de gangbare productie.

De kosten voor de verbouwing van de stallen bedragen bij de deelnemers volgens Schweer tussen 15 en 20 cent per kilo gesclacht gewicht. De presentatie vond plaats op locatie bij de leveranciers, in Reddingen in Nedersaksen. Aanwezig was onder anderen ook de Nedersaksische landbouwminister Gert Lindemann. Corr

Of registreer je om te kunnen reageren.