Varkenshouderij

Nieuws 580 x bekeken

Varken slaagt voor gehoorzaamheidscursus

Het Göttinger varkentje Charlotte van Mira Willemsen en Steven Leek van kaasboerderij Irenehoeve in Katwoude is waarschijnlijk het eerste en tot nu toe het enige varken dat met goed gevolg een hondengehoorzaamheidsexamen heeft gedaan.

Het dier deed onlangs examen bij hondenschool Jottum in De Rijp. Dat examen kwam na een cursus van ruim drie weken. Het dier reageerde op commando's als 'hier' en 'af' en gaf op commando een poot, zoals ook honden dat doen.

Het varkentje is thuis op de kaasboerderij en is zeer gewend aan de omgang met mensen. De kaasboerderij ontvangt veel bezoek en ook grote groepen mensen worden regelmatig rondgeleid op het bedrijf. Het varken trekt zich weinig aan van de mensen en gaat zijn eigen gang. Om te voorkomen dat het dier toch voor overlast zou zorgen voor de bezoekers besloten de eigenaars om het op een gehoorzaamheidscursus voor honden te doen, met goed gevolg zoals boven gemeld.

Of registreer je om te kunnen reageren.