Varkenshouderij

Nieuws 1217 x bekeken

Ruim 640 handtekeningen voor één varkensgeluid

Dalfsen - De oproep van de varkenshouders Martin Houben, Jan Vogels, Twan Claessens, Hans Elshof, Gerard Driessen, Evert Hendrikx en Johnny Hogenkamp om te komen tot één varkensgeluid, ofwel meer samenwerking tussen LTO en NVV heeft tot nu toe ruim 640 handtekeningen opgeleverd.

Woordvoerder Johnny Hogenkamp namens de organiserende groep varkenshouders is tevreden met dat resultaat en noemt het boven verwachting. De groep is niet zozeer uit op een fusie tussen LTO en NVV, maar wil wel dat de organisaties komen tot één woordvoerderschap per dossier.

Niet iedereen is enthousiast over de oproep om te komen tot meer samenwerking. Op de site 1varkensgeluid.nu reageert Elly Michiels Fleuren afwijzend. In haar reactie stelt ze dat de "kartrekkers" van het initiatief haars inziens hun stem hadden moeten laten horen binnen de organisaties. "Daar hadden de gesprekken moeten plaatsvinden en dan was voor mij meer een gevoel van samen geweest", aldus Elly Michiels Fleuren. Verder vreest ze dat de varkenssector met deze actie niet serieus genomen gaat worden door de overheid en het CBL.

Of registreer je om te kunnen reageren.