Varkenshouderij

Nieuws 8602 x bekeken 22 reacties

Oost-Rusland bouwt grootste varkenscomplex

Moskou - De Russische integrator Mersitreyd heeft plannen om vijf grote bedrijven te gaan bouwen in de regio Primorski Krai, dicht bij de Chinese grens.

Het nieuwe complex wordt met een jaarlijkse productie van 40.000 ton varkensvlees het grootste complex in het Oostelijk deel van Rusland en zal in 2016 operatief moeten zijn.

Laatste reacties

 • koestal

  toch ook megastallen in Rusland

 • agratax2

  Koestal waar lees je Mega stallen? Dit gebied is zo groot en leeg dat varkens rustig kunnen wroeten als de baas dat wil. Een ding is zeker de graanboeren krijgen de gebruiker naast de deur en zijn verlost van dure transport naar de dichts bijzijnde haven (Zwarte zee). Afzet gegarandeerd in China via de nieuwe 4 baan autoweg die in aanleg is om west China te ontsluiten.

 • schoenmakers1

  ik zie de economie in rusland zonniger tegemoed als in nederland

 • helvo2

  we zouden met z'n alle daar moeten gaan boeren,daar is plaats en worden we met open armen ontvangen.Hier in Nederland hebben de mileufreaken zijn zin,en de economie is dan naar de knoppen

 • joannes

  En daar in Rusland wordt je met open armen ontvangen als je geld meeneemt! Vervolgens moet je natuurlijk wel oppassen dat je geen ¨verblijfkosten¨ moet betalen aan een of andere oligarch voor bescherming. Zo eenvoudig is dat niet daar!

 • klashorst

  Reken er maar op dat je bescherminsgeld moet betalen vooral in de gebieden achter de Oeral, zie het als een deel van je vaste kosten. Business as usual in Rusland!

 • Flyinghollander

  Hier zijn genoeg regels, alleen die regels kan je weg kopen.
  Dit complex bestaat dan uit 11.000 zeugen als ik niet verkeerd reken,ben geen varkenshouder. ZO extreem groot is dat toch niet.

 • John*

  vind het knap als daar met 11 000 zeugen 400 000 tot varkensvlees gemaakt kan worden. ik kom eerder bij 15 000 zeugen uit en dan moeten ze zeer netjes draaien!

 • John*

  misschien dat er nog enig verschil is met de levende / geslachte kilo's

 • Flyinghollander

  John, zoals ik al schreef ben ik niet in de varkens, maar nam de resultaat van ons bedrijf, 9.000 zeugen met gemiddeld 28.5 biggen per jaar keer 110 kg.
  Dat netjes draaien kunnen ze echt wel in Rusland iedergeval de resultaten die ik bij ons zag wijken volgens mij niet veel af van EU nummers.

 • jan9

  Denk dat Bbob (alias: Moderator) daar nu actie aan het voeren is ! Of toch niet? Tis daar wel koud natuurlijk.

 • Flyinghollander

  Jan9 Moderator was niet Bbob

 • John*

  dat zijn de levende kilo varken. voor varkensvlees haal er maar 28% vanaf.

 • tedagro

  Volgens mij is 40.000 ton varkensvlees (dus geslacht) totaal 40 miljoen kg, als je dit deelt door 90 kg per varken kom je op ongeveer 444.444 geleverde vleesvarkens per jaar gedeeld door de produktie per zeug, deze mag je zelf in vullen maar ik denk dat ze hiervoor in Rusland meer dan 16.000 zeugen nodig hebben !

 • boerepower

  B.Bob is geschrapt van deze wepsite.

 • Flyinghollander

  Tedagro onze 9000 zeugen doen gemiddeld 28.5 biggen levend.

 • info104

  Beste mensen, het is niet belangrijk hoeveel zeugen deze hoeveelheid vlees produceren, het is alleen belangrijk dat Rusland ze weer niet bij onze producenten koopt, en ook deze uitbreiding daar zal de prijs hier niet verhogen.
  We moeten wel de conclusie trekken dat we niet aan dat graan en ook niet aan het eindproduct een cent verdienen, en uit het Russise bekeken doen ze dat niet verkeerd , de granen verbouwen ze zelf, geen grote transporten en direct vlees in de omgeving. Ik ken iemand die heel veel kippen houd in Petersburg ,het voedsel daar koopt van boeren en ze slacht en daar ook vermarkt en hier een heel goede boterham aan overhoud. Dus wat liggen we hier te kloten met vergunningen, en mestoverschot, maar ja wij zijn geen Russen, dat houd ons tegen.

 • John*

  de kracht van de nederlandse varkenshouderij is juist dat deze niet grond gebonden is! en als de verplichting komt om toch grond gebonden te worden zet ik er aardappels op en geen varkensvoer! dan krijg ik van varkensvoer vlees en aardappels.

 • W Geverink

  Ik ben eigenaar van de grond waar mijn varkensmest op wordt gebracht. Hier kan iedereen wel mest gebruiken maar daar wil ik niet van afhankelijk zijn. Mijn grond is ongeschikt voor akkerbouw maar is heel goed grasland. Dat gras wordt op zijn beurt door de productie van rundvlees tot waarde gebracht. Als ik daar naar kijk begrijp ik niet dat jij de dikke rekeningen voor mestafvoer als voordeel ziet.

 • John*

  als je een 2 miljoen kan investeren zijn dat 500 zeugen zonder grond. of 200 zeugen en 20 hectare met grond.

  mestafzet 500 zeugen: 37500 jaar
  mestafzet 200 zeugen: 0
  winst akkerbouw: 20 000.

  verschik koppeltoeslag = 45000 jaar

  12500 verschil. Dat betekent dat de 300 extra zeugen 40 euro op moeten brengen. En zie hier waarom ik graag mijn mest afzet.

 • W Geverink

  Ik bekijk dat anders. Mede door de mestafzetkosten was de cashflowprojectie zonder het gebruik van te optimistiche nummers in Nederland nauwelijks rond te krijgen. Als ik eigenaar ben van de grond kan ik 90% daarvan in eigen zak steken en ben ik van niemand afhankelijk. Die grond mag niet te duur zijn. Natuurlijk heb ik er ook vreselijk de schurft aan dat iedereen meer te vertellen wil hebben op mijn bedrijf dan ikzelf. Daarom ben ik naar het buitenland gegaan. Sinds ik mijn bedrijf gekocht heb is het zeker drie keer zoveel waard geworden. Jouw bedrijf is na tien jaar waard wat je uit het woonhuis,de ondergronden mischien wat bruikbare bijgebouwen krijgt min wat het kost om van de stal af te komen. Vijfentwintig jaar geleden was een varkensbedrijf in de verkoop nog geld waard. Als je tegenwoordig al de oude varkensbedrijven op Funda ziet hoop je voor de eigenaar dat die er voor de ouwe dag niet van afhankelijk is.

 • jan67

  het ergste is dat het ook nog gebeurd met geld uit nl subsidie van onze overheid conclusie ze willen ons hier niet hier moet alles natuur worden nl men ziet liever vlees uit andere landen hier naar toe komen

Laad alle reacties (18)

Of registreer je om te kunnen reageren.