Varkenshouderij

Nieuws 2222 x bekeken

Ontploffing leidt tot stagnerende aanvoer bij Hilckmann

Nijmegen – Het slachtproces bij slachterij Hilckmann in Nijmegen heeft niet stil gelegen als gevolg van de ontploffing in de nabij gelegen elektriciteitscentrale van Electrabel. De stroomvoorziening is niet onderbroken geweest, verklaart inkoopdirecteur Guus Goertz van Hilckmann.

Er is wel stagnatie opgetreden bij de aanvoer van varkens, omdat een aantal toegangswegen naar de slachterij afgesloten zijn geweest. Daarom werd een pauze ingelast voor het slachterijpersoneel. Omstreeks half tien donderdagochtend arriveerden de vrachtwagens die vast stonden in het verkeer alsnog bij de slachterij en werd weer volop geslacht. De auto’s die vast stonden hebben nog een tweede vracht vandaag en zullen daarmee ook later arriveren bij Hilckmann. Dit kan ertoe leiden dat de aanvoer later vandaag nogmaals achterblijft bij de capaciteit van de slachtlijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.