Varkenshouderij

Nieuws 960 x bekeken

Nieuwe uitbraken Afrikaanse varkenspest in Rusland

Moskou – In het Centrale District en het Volga District hebben de Russische autoriteiten nieuwe uitbraken van Afrikaanse varkenspest geconstateerd.

Ook zijn er nieuwe uitbraken in de regios Kuban (Krasnodar), Tver, Volgograd en Novgorod gerapporteerd.

Rusland heeft de ziekte nog steeds niet onder controle. Eerder werd er gemeld dat er een afname is in de uitbraken maar dat het Afrikaanse varkenspestvirus nog volop circuleert onder wilde zwijnen. Ook blijft het virus circuleren in vlees.

De afgelopen tijd is het virus in een grote partij worsten aangetoond (een partij van 12.000 kilogram). Eerder werd het virus ook al aangetoond in bacon. Mensen worden niet ziek door het eten van besmet vlees, maar kunnen zo wel het virus verspreiden.

Of registreer je om te kunnen reageren.