Varkenshouderij

Nieuws 1955 x bekeken 1 reactie

Nieuwe spelers op markt managementsystemen

Chaam - De markt van managementsystemen voor de varkenshouderij kent sinds kort enkele nieuwe spelers.

Van Beerenpoot Automatisering en Vewi-techniek werken samen in MobiPig. Er werken nu enkele tientallen bedrijven met dit systeem. Dit programma is vooral gericht op medicijnregistratie, maar op termijn zullen meer modules volgen. Het nieuwe bedrijf Farmresult brengt het gelijknamige managementpakket voor de vleesvarkenshouderij op de markt. Het bedrijf is vorig jaar gestart en inmiddels werken enkele vleesvarkenshouders mee. Automatiseringsbedrijf Litam werkt aan een volwaardig individueel diergericht managementsysteem inclusief ketenbenadering voor de varkenshouderij. Er lopen momenteel proeven met een pakket op vier pilotbedrijven. Volgend jaar moet het systeem op de markt komen. Consulent Wim van Rooij maakt voor de Elsman Groep met programma Diamond FMS de stap vanuit de tuinbouw naar de varkenshouderij. Diamond is een tool voor diepgravende financiële analyses en prognoses.

De pakketten van marktleider Agrovision zijn nog veruit het meest gebruikt in Nederland (PigManager en Farm) en België (Cerco). Naar schatting ligt het marktaandeel in de zeugenhouderij boven de 90 procent. De tweede grote speler is PigExpert van AgriSyst. Er zitten nu 200.000 zeugen op het systeem. Het bedrijf heeft de ambitie om in 2015 een marktaandeel in Nederland te hebben van 40 tot 50 procent.

Rene Stevens

Eén reactie

  • leftturn

    concurrentie voor agrovision is een goede zaak, ze denken het alleenrecht te hebben en maken hier dan ook de prijs naar. wie is hier eigenlijk de eigenaar van

Of registreer je om te kunnen reageren.