Varkenshouderij

Nieuws 716 x bekeken

Geringe winstdaling Danish Crown

Randers - Danish Crown heeft in het afgelopen boekjaar 2011/2012 een iets kleinere winst gehaald, maar de omzet flink zien stijgen. Dat blijkt uit de woensdag gepresenteerde cijfers van het Deense vleesconcern.

De hogere prijzen die aan de leveranciers konden worden uitbetaald zijn verantwoordelijk voor de geringe resultaatdaling. Dat was voor de leveranciers voordelig, maar nadelig voor de vleeswarentak van Danish Crown. De internationale afzet van vers vlees verliep echter beter door met name de zwakkere euro. Het concern bedient veel markten buiten de EU, waaronder ook de lucratieve Japanse markt.

De winst kwam in vergelijking met het voorafgaande jaar 4 miljoen lager uit op 232,5 miljoen euro. Dat levert een nabetaling op van 12 cent per kilo voor de leveranciers van vleesvarkens, terwijl tegen de 54 miljoen euro achterblijft in de ondernemingsreserve, meer dan ooit tevoren in de concerngeschiedenis. De omzet steeg met 631 miljoen euro naar krap 7,6 miljard euro. Directietopman Kjeld Johannesen stelt vast dat aan de leveranciers in de loop van het boekjaar 134 miljoen euro meer is uitbetaald dan in het voorafgaande jaar. "Dat is heel positief", vindt hij.

Of registreer je om te kunnen reageren.