Varkenshouderij

Nieuws 1533 x bekeken 3 reacties

Duitse boerenbonden protesteren tegen luchtwasserverplichting

Düsseldorf - De boerenbonden in het Duitse Noordrijn-Westfalen zetten de hakken in het zand tegen de plannen van het landbouwministerie van deze deelstaat om luchtwassers in varkensstallen vanaf 2000 varkensplaatsen verplicht te stellen.

Dat schrijven het Rheinische Landwirtschafts-Verband (RLV) en het Westfälisch-Lippische Landwirtschaftsverband  (WLV) in een brief aan de verantwoordelijke bewindsman, Johannes Remmel.

Ten eerste zien zij door de verplichting kosten op de sector afkomen die meer dan de helft van de dekkingsbijdrage (omzet minus variabele kosten) van de varkenshouders gaan opslokken. Op de tweede plaats betwijfelen ze sterk of Remmel wel de bevoegdheid heeft om zoiets per verordening te regelen. Daarvoor zijn er nog te veel onzekerheden rond de gevolgen van de stalluchtemissies. Zij roepen de minister op de plannen te laten varen. In plaats daarvan zou een werkgroep met vertegenwoordigers uit de sector en van het ministerie moeten worden ingesteld om de juridische en economische kanten van de zaak grondig te onderzoeken. Corr

Laatste reacties

  • Hogman1

    Daar in Duisland hebben ze nog een belangenbehartiger die nog voor de boeren opkomt!!!

  • Jonas Brabant

    kan de nvv inderdaad een voorbeeld aan nemen!

  • wgtroosendaal1

    Zo hou je wel meer boeren over is=leden als je de Rem(mel) er op zet.Dankzij Nederland voorbeeld begrijpelijk actie van Remmel.Trouwens wat levert uitbreiding op,een slechtere prijs,variabele kosten veroorzaakt door slechtere opbrengsten door teveel aanvoer toch.De belangenbehartiging voor zoveel mogelijk boeren en met zo min mogelijk dieren en hypotheek.Wel gunstig voor de NL mesterij.

Of registreer je om te kunnen reageren.