Varkenshouderij

Nieuws 517 x bekeken

Danish Crown verwerkt 0,4 miljoen minder varkens in 2011/12

Randers - Danish Crown heeft in het afgelopen boekjaar 21,7 miljoen varkens geslacht. Dat is ten opzichte van het voorafgaande jaar 2010/11 een daling met 2 procent ofwel ruim 400.000 dieren, zo blijkt uit het vandaag gepubliceerde volledige jaarverslag 2011/12.

De klappen vielen bijna uitsluitend op de Deense thuismarkt. Veruit de meeste varkens komen niettemin nog steeds in Denemarken aan de haak, namelijk ruim 15,6 miljoen. In het voorafgaande jaar waren dat er ruim 16 miljoen. Het aantal coöperatieleden/leveranciers daalde in Denemarken met ruim 500 naar 9.031, inclusief de rundveeleveranciers. In Duitsland slachtte Danish Crown ruim 2 miljoen varkens. Dat aantal was met een lichte stijging relatief stabiel. De rest is verwerkt in Polen, Groot-Brittannië en Zweden. Ook hier was de ontwikkeling in grote lijnen stabiel.

Of registreer je om te kunnen reageren.