Varkenshouderij

Nieuws 637 x bekeken

Britse varkensslacht blijft op peil

Londen – Ondanks de voortdurend geuite verwachting dat de Britse varkensstapel gaat krimpen, lag het aantal geslachte varkens ook afgelopen maand weer hoger dan een jaar geleden.

In totaal werden ruim een miljoen varkens naar de slacht gebracht, een bescheiden 1 procent meer dan in oktober 2011. Dat blijkt uit het maandoverzicht van het plattelandsministerie Defra. Het aantal bij de Britten geslachte varkens ligt daarmee al sinds mei maandelijks hoger dan in de voorafgaande maand. Die toename is echter meestal wel beperkt tot 1 of 2 procent.
Defra meldt verder dat het aantal geslachte schapen en lammeren met 1.447.000 7 procent lager ligt dan vorig jaar. Bij slachtrunderen is eveneens sprake van een daling, en wel met 3,5 procent naar 198.000.

Of registreer je om te kunnen reageren.