Varkenshouderij

Nieuws 1258 x bekeken 3 reacties

Vion: marktaandeel van 10 tot 15 procent met welzijnslabel

Düsseldorf - Vion verwacht in eerste instantie dat het nieuwe volgend jaar te lanceren welzijnslabel van de Deutsche Tierschutzbund op de Duitse vleesmarkt een aandeel kan halen van 10 tot 15 procent. Dat zegt varkenshoudersorganisatie ISN.

Vion is een belangrijke motor geweest achter de opzet van het label en denkt volgens ISN in 2013 rond de 40.000 daarmee gecertificeerde varkens af te zetten. Deze worden geleverd door boeren in Nedersaksen en Sleeswijk-Holstein.

Het overleg over de afzet van het vlees van deze 'welzijnsgelabelde' varkens met de handel is gaande. ISN eist dat de meerprijs die met het gecertificeerde vlees wordt gehaald wel wordt doorgegeven aan de varkenshouders. "Kosteneerlijkheid is in dit verband een belangrijk trefwoord", aldus de varkenshoudersbond.

Laatste reacties

 • B bob

  Fair trade voor de varkenssector in Duitsland ?

 • groot7731

  B bob, houd je nu eens een keer stil. Dit is een site voor agrariers, niet voor zeikerds!

 • B bob

  Groot7731, ik zit echt muisstil in een hoekje te typen.
  Boeren zoals ondertekende moeten allemaal de piepers afgieten dus we zijn allemaal zeikers.

  Groet'
  Billy.

Of registreer je om te kunnen reageren.