Varkenshouderij

Nieuws 1264 x bekeken 9 reacties

Varkensstapel EU-12 1,1 procent kleiner

Brussel - De varkensstapel in de zogenoemde EU-12 is vergeleken met een jaar geleden 1,1 procent gekrompen. Dat blijkt uit gegevens van het Europese Statistiekbureau Eurostat.

De EU-12-landen zijn België, Duitsland, Denemarken, Frankrijk, Griekenland, Ierland, Italië, Luxemburg, Nederland, Portugal, Spanje en het Verenigd Koninkrijk. De EU-12 telden in juni van dit jaar 126,3 miljoen varkens tegen 127,7 miljoen varkens een jaar eerder. De zeugenstapel is met 3,9 procent gedaald, van 11,2 miljoen naar 10,8 miljoen.

De grootste daling van de zeugenstapel is door Italië gemeld. In dat land is de zeugenstapel 13,1 procent kleiner dan een jaar geleden. Italië telde 585.300 zeugen tegen 673.200 stuks een jaar geleden. In Nederland is de zeugenstapel 3,6 procent kleiner dan een jaar geleden volgens Eurostat: 1,06 miljoen stuks tegen 1,105 miljoen stuks een jaar geleden.

Laatste reacties

 • joannes

  De grote reden waarom de prijzen stijgen en voorlopig hoger blijven! Die 3,9% minder zeugen betekent dat het voorlopig krap blijft!

 • John*

  wat die 4 % minder al doet met de winstcijfers. jammer dat er bedrijven moeten sneuvelen om dit bereiken. allemaal een stapje minder doen zal nog veel meer opleveren. Maar het is wel de bittere realiteit waar een individueel varkenshouder niets aan kan veranderen... take it or leave it

 • joannes

  Voor een fokbedrijf van 500 zeugen slechts 19 zeugen minder met een jaarproductie van gemiddeld 30 biggen: 570 biggen per jaar minder leveren! En.... Je hoeft ze ook niet te voeren!

 • John*

  en meer plaats over zodat je makkelijker kan werken... en dan nog een mester zoeken waar je op geen goede manier mee samen kan werken. niet dat je de biggen een week laat zitten en deze de week erop 3 euro minder waard zijn.. we weten allemaal wel hoe het kan maar zie het maar te verwezenlijken...

 • bertes

  en pluimvee vlees stijgt met 2%. er valt genoeg goedkoop vlees te kiezen.

 • varkenshouder1

  Juist Adel, de consumptie wordt bepaald door de koper. Alleen zal pluimveevlees ook in prijs stijgen doordat daar de kostprijs grotendeels door voer bepaald wordt.

 • Tessa Knots

  Doen jullie allemaal wat minder, dan kan ik er wat meer gaan houden......
  Rechten gaan er toch af..... toch ?

 • joannes

  Hoe kunnen we dan, voor jouw Tessa Knots, regelen dat je voor die jouw méér handel de oude lage opbrengst prijzen krijgt?

 • John*

  haha a en b prijzen? als welwillende boeren de vion voor een 1 euro overnemen en zelf de productie afstemmen op de vraag en alle restvarkens afrekenen voor rendac tarief???

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.