Varkenshouderij

Nieuws 471 x bekeken

Prijsdaling varkens nog niet voorbij

De prijsdaling van vleesvarkens met 8 cent in de afgelopen twee weken is niet voldoende om de afzet van varkensvlees in de benen te houden.

Slachterijen hadden gisteren en vanochtend grote moeite om de onderdelen van het varkenskarkas voor volgende week te verkopen. Bovendien is het aanbod van vleesvarkens ruim voldoende voor de afzetmogelijkheden van het vlees. Slachterijen schuiven al varkens, die zij deze week hadden moeten slachten, door naar volgende week. Duitse slachterijen zullen hun varkensprijzen vanmiddag hoogstwaarschijnlijk met enkele centen per kg verlagen. Dat zou een forse tegenvaller zijn voor vleesvarkenshouders. Die hadden gehoopt dat de prijsval voorbij zou zijn. Zij moeten immers recordprijzen betalen voor varkensvoer.

Of registreer je om te kunnen reageren.