Varkenshouderij

Nieuws 2559 x bekeken

Praktijktesten voor jute zakken in kraamstal

Sterksel - Twintig varkenshouders gaan onder begeleiding van VIC Sterksel en VarkensNET onderzoeken of het verstrekken van jute zakken in de kraamstal zinvol is.

Uit onderzoek is gebleken dat het aanbieden van nestbouwmateriaal voordelen biedt. In de Pro Dromi kraamhokken bij VIC Sterksel bleek dat de kans op uitval aanzienlijk verminderd wordt, doordat het aanbieden van nestbouwmateriaal (jute zakken) de zeug rust biedt.
Bij VIC Sterksel hebben de jute zakken zich bewezen, maar de onderzoekers willen weten of dit ook in de praktijk zo is. Een aantal weken geleden hebben ze daarom een oproep gedaan aan varkenshouders om zich te melden voor de test. Twintig varkenshouders hebben hier gehoor aan gegeven. Zij hebben kosteloos jute zakken ontvangen en de montagebeugel “Easy Nesting” van Schippers. De komende maanden delen zij hun ervaringen in het netwerk "Pro Dromi Easy Nesting".

Of registreer je om te kunnen reageren.