Varkenshouderij

Nieuws 2996 x bekeken 5 reacties

NVWA belt zeugenbedrijven na over groepshuisvesting

Den Haag – Zeugenhouders die bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) nog niet de bedrijfssituatie hebben doorgeven met betrekking tot de nieuwe groepshuisvestingseisen worden deze week nog gebeld en ontvangen daarnaast nog een herinneringsbrief.

Zeugenhouders hadden tot maandag 8 oktober de tijd om middels de ‘eigen verklaring’ aan de NVWA door te geven of ze op tijd kunnen voldoen aan de groepshuisvestingseisen voor dragende zeugen.

De NVWA heeft 2.654 bedrijven aangeschreven, waarvan er 71 procent gehoor heeft gegeven aan het opsturen van de gegevens. Het invullen is niet verplicht, maar de NVWA wil graag wel van alle bedrijven een antwoord om de inspecties goed te kunnen inplannen.
“De bel-actie is deze week begonnen. Een deel heeft via de telefoon al de gegevens aan ons doorgegeven en een deel heeft aangegeven de verklaring alsnog in te vullen. Op dit moment is van 453 bedrijven de situatie nog niet bekend (16,3 procent van de aangeschreven bedrijven). We verwachten dat we na de bel-actie en herinneringsbrief de gegevens van 90 tot 95 procent van de zeugenbedrijven hebben”, aldus een woordvoerder van de NVWA.
De inspecties beginnen eind deze week of begin volgende week. Begonnen wordt met de bedrijven die hebben aangegeven niet op tijd de huisvesting te kunnen aanpassen. Daarna worden de bedrijven geïnspecteerd die de verklaring niet hebben ingevuld. Als laatste worden bedrijven die wel zullen voldoen aan de eisen steekproefsgewijs gecontroleerd. Voor de inspecties wordt tien tot vijftien extra man door de NVWA ingezet.

Laatste reacties

 • boerkebrabant

  ik pak mijn telefoon niet af

 • John*

  wat heb je verbergen?

 • boerkebrabant

  ben allergies voor kontroleurs, zeker als ik het eind van het jaar in orde hoef te hebben

 • drientje

  Weer een staaltje van ambtelijke bestuurlijkheid. Komt in augustus de PVV met vragen over de groepshuisting. Nog geen 2 maand later komt DR met exact dezelfde vraag. Volgens mij moeten er nog een heel leger ambtenaren de stoel onder hun achterwerk getrapt worden.

 • de rolleman

  Boerkebarbant......Puure mafia.....ze dwingen je...en doe je niet wat je gezegt word dan zullen ze je geld afhandig maken......maar benze een stap voor jongen....van een kale kip kennen ze niet plukken.....dus zorg daar danvoor want doe je dat niet trekje aant korste eind ......alsje de strijd aangaat zorg datje alles een stapje voor bent en de strijd wint......vijand bestrijden met zn eigen wapens..!!! Dan kunje het ver schoppen hier in nederland..suc6

Laad alle reacties (1)

Of registreer je om te kunnen reageren.