Varkenshouderij

Nieuws 2325 x bekeken

NVWA begint deze week met inspecties groepshuisvesting

Den Haag – De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) gaat deze week beginnen met het inspecteren van zeugenbedrijven op de regels rondom groepshuisvesting.

Varkenshouders konden voor 8 oktober 2012 doorgeven hoe zij hun drachtige zeugen houden middels de ‘eigen verklaring’ op de site van Dienst Regelingen. “Op dit moment zijn we de verklaringen aan het bekijken en aan het bepalen welke bedrijven we gaan inspecteren. We verwachten hier een paar dagen voor nodig te hebben. Daarna beginnen we met de inspecties”, aldus een woordvoerder van de NVWA. De bedrijven die de eigen verklaring niet hebben ingevuld kunnen in ieder geval een inspectie verwachten. Voor de andere bedrijven maakt de NVWA een inschatting naar aanleiding van de situatie nu op het bedrijf en de kans dat het bedrijf voor 1 januari 2013 de stallen heeft aangepast. Om hoeveel bedrijven het gaat die geïnspecteerd gaan worden is nog niet duidelijk.

Of registreer je om te kunnen reageren.