Varkenshouderij

Nieuws 3215 x bekeken

Eric Douma vakgroepvoorzitter varkenshouderij LTO-Noord

Zwolle - Eric Douma uit Oosterwolde (41) wordt per 1 januari de nieuwe voorzitter van de vakgroep Varkenshouderij van LTO Noord.

Dat meldt vakgroepsecretaris Henk Boelrijk. Douma heeft een bedrijf met 600 zeugen plus eigen aanfok. Hij is binnen LTO Noord regiovoorzitter voor de regio Friesland en Drenthe en als zodanig lid van het Platform Varkenshouderij. Ook zit hij in een werkgroep voor duurzame energie.

De volgende stap binnen LTO is nu om te komen tot een landelijk voorzitter varkenshouderij. Daarvoor benoemt de federatieraad van LTO een begeleidingscommissie. Het meest waarschijnlijk is dat een van de drie vakgroepvoorzitters: Mark Tijssen (LLTB), Maarten Rooijakkers (ZLTO) of Eric Douma (LTO Noord) de functie gaat vervullen. Zeker is dat niet. Er kan ook nog een kandidaat van buitenaf worden benoemd.

Of registreer je om te kunnen reageren.