Varkenshouderij

Nieuws 1642 x bekeken 2 reacties

Duitse slachterijen dreigen met prijsverlaging

Duitse slachterijen dreigen met een verlaging van hun varkensprijzen met enkele centen per kilo.

Zij zeggen dat zij te weinig verdienen op het verwerken van varkensvlees. Bovendien stellen zij dat het aanbod van vleesvarkens toeneemt. Varkenshandelaren betwijfelen dat. Zij zeggen dat het aanbod klein blijft. Bovendien slachten de Duitsers volgende week weer 6 dagen. Afgelopen woensdag waren Duitse slachterijen gesloten wegen de viering van het samenvoegen tussen Oost- en West-Duitsland. De Vereinigungspreis voor vleesvarkens blijft hoogstwaarschijnlijk onveranderd.

Laatste reacties

  • B bob

    Dus zelfs de slachterijen worden door de rest van de verwerkende industrie en supermarktketens uitgeperst ?

  • joannes

    Ze zitten vast in hun leverings contracten en daarin zijn geen prijsverhogingen mee genomen. We komen in de volgende fase: De verwerkers worden getest en Supermarkten zullen naar alternatieven zoeken voordat ze de prijzen verhogen. Dus de verwerkers die nog wat meer aankunnen krijgen gelegenheid nieuwe klanten te werven en een hogere dekking voor vaste kosten te scoren. Diegene die op de top draaiden zullen het verliezen omdat klanten weglopen naar de groep met onderbezetting. De varkens zijn er niet ivm de financierings problemen in ZuidEuropa en de groepshuisvestings maatregel die velen dwingt tot investeren of....stoppen.

Of registreer je om te kunnen reageren.