Varkenshouderij

Nieuws 540 x bekeken 1 reactie

Deense overheid stelt MRSA-werkgroep in

Kopenhagen - De Deense ministers van landbouw en volksgezondheid zetten een actiegroep van deskundigen aan het werk die oplossingen aan moet dragen voor de verdere opmars van MRSA en ESBL. Onlangs werd duidelijk dat het aantal besmettingsgevallen met deze antibiotica-resistente bacteriën snel is toegenomen, niet op de laatste plaats in de varkenshouderij.

De werkgroep krijgt daarom de opdracht om het probleem integraal vanuit het perspectief van de volksgezondheid en de veterinaire gezondheid te benaderen, zo blijkt uit de toelichting bij het initiatief.

Eén reactie

  • politiek

    Een zeer goede ontwikkeling in Denemarken. En nu maar hopen dat Nederland die uitdaging ook oppakt. De MRSA en ESBL problematiek leidt tot grote problemen bij de behandeling van ernstig zieke patienten in Nederlandse ziekenhuizen. De grootschalige toepassing van antibioitica in de veehouderij is daarnaast een toenemende belasting en bedreiging voor het milieu. Resistente baterien en antibioiticaresten worden inmiddels al aangetroffen in bodem en grondwater, mogelijk met risio,s voor de volksgezondheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.