Varkenshouderij

Nieuws 1276 x bekeken 9 reacties

Behandeling oorlogswonden niet trainen op varkens

Thüringen - Paramedici van het Duitse leger mogen de behandeling van oorlogsverwondingen niet oefenen op levende varkens. Dat heeft een rechter in de deelstaat Thüringen bepaald. Het Amerikaanse bedrijf ‘Deployment Medicine International’, met een Europese vestiging in Ronneburg in de deelstaat Thüringen pleitte voor de legalisering van het gebruik van dieren voor de training van de paramedici in het Duitse leger.

Het bedrijf werkt al samen met het Amerikaans leger en levert hen varkens waarbij onder narcose zware verwondingen worden toegebracht, zoals schot- en steekwonden, maar ook afgerukte ledematen.  Volgens het bedrijf zijn de varkens realistisch oefenmateriaal voor hulpverleners in ramp- en oorlogsgebieden. De dieren worden na de operaties gedood. Vooralsnog wordt dit alleen gedaan in de Verenigde Staten.

Drie artsen die getuigden in de rechtszaak twijfelden aan het nut van het oefenen van de behandeling van oorlogswonden op levende varkens, al gaven ze aan dat artsen soms beademingstechnieken oefenen op levende varkens. De rechter bepaalde daarom dat het gebruik van de varkens voor de zogenaamde 'trauma trainingen' niet mag.

Dierenrechtenorganisatie PETA, die ook aanwezig was bij de uitspraak, is blij met de uitspraak van de rechter. "Het bedrijf heeft in de VS de afgelopen tien jaar al 15.000 varkens op deze manier verminkt en gedood. Dat mag zich niet verder uitbreiden naar andere landen", aldus PETA.

Laatste reacties

 • zanden

  Diep treurig. Er zit echt een steekje los aan ons, het mensenras. En ja, ik voel mij als mens daar ook verantwoordelijk voor en ja, daarom zwijg ik niet langer en laat ik van me horen wanneer ik dat nodig vind. Want wie zwijgt, stemt toe.

 • B bob

  De vrijheid van meningsuiting is een burgerrecht dat soms ook als een burgerplicht gezien zou moeten worden . Er zijn te veel SHEEPLE die gewoon hun kop in het zand steken als ze onrecht waarnemen.

 • joannes

  Wat is onrecht naar varkens wanneer er meerdere mensenlevens mee gered kunnen worden? Dat de mens vaardigheden oefent op varkens is niet meer of minder dan dat een kat een levende muis als oefen buit bij zijn jongen brengt. Het hoort bij het gereedschap om te overleven. Wreedheid is een voorstelling en projectie van pijn die gebruikt en misbruikt kan worden. Het misbruik is te veroordelen maar ik voel me als mens niet gelijk waardig aan varkens en wanneer is ze eet kunnen ze ook als oefenmateriaal ingezet worden om mensen te redden.

 • Bison

  Om onschuldige dieren te folteren is wreed en mensonwaardig.
  Ze kunnen beter serial killers en dat soort tuig als training materiaal in research gebruiken.
  Slaan ze twee vliegen in ene klap,
  1..ze krijgen rieele menselijke data op verwondingen
  2..Drastische verlaging van de criminaliteit en bijbehorende onkosten.
  Potentieele criminalen zullen wel gaan nadenken voordat ze hun gore daden ten uitvoer brengen.

  OK, flame on

 • B bob

  Joannes is duidelijk ! De Mens is eigenlijk als het er op aankomt een egotistisch wezen dat het Dierenrijk mag slachtofferen als dat zo uitkomt. Vooral aanhangers van de diverse geloven ( sekten) hebben het idee dat een Dier geen ziel heeft en geen lichamelijke en geestelijke pijn kan hebben.
  Ben ik even blij dat ik mijn Dieren een waardig leven kan bieden en de dood op een diervriendeijke wijze intreed als het tijd is .

 • Ross

  Dood is dood Bobke wakker worden. Diervriendelijk doden is een fantasie.
  Met respect omgaan met dieren ja dat klopt maar maak het nou niet mooier dan het is.

 • joannes

  B bob een mens voelt zich schuldig als hij doodt mits hij hij het gevoels niveau bereikt heeft van de gemiddelde huidige beschaving. Ook wanneer hij een dier doodt! Maar dat betekent niet dat hij deze aktie moet laten. In de miljoenen jaren dat we naar dit niveau gegroeid zijn was het gewoon een onderdeel van het overleven. Egoisme is soms gewoon een plicht naar de soort! Zoals dieren ook geen genade kennen wanneer ze bedreigt worden. Voor hen is er maar één verschil en dat is slachtoffer of dader. Het bewijs zie je in territoriale gevechten bij elke diersoort. Dieren zijn inmiddels al eeuwen alleen maar gedoogd in het territorium van de mens! Dieren hebben daardoor een relatief voorspoedig leven tot ze gedood worden!

 • B bob

  Diervriendelijk doden is geen fantasie ! Mijn klanten eisen dat ik mijn Dieren eerst bedwelm voor ze geslacht worden en dat is wel even anders dan een muslim die zoveel mogelijk leed moet veroorzaken namens zijn profeet.
  Voordeel is dat o.a. hierdoor het vlees van Ons bedrijf beter smaakt door het ontbreken van hoge niveau 's stresshormonen.
  Joannes. We zijn geen holbewoners meer en zijn aan onze voorouders niets verplicht aangezien we als menschheid beter af zijn op de lange termijn als we gewoon fatsoenlijk gaan werken in de Land en Tuinbouw. Dat Dieren in de bio-industrie een relatief goed leven hebben in vergelijking met de dieren in de vrije natuur vind ik een zwak excuus om Dieren te mogen folteren !

 • Bison

  BBob,sadam housein deed dat dat ook,.. hij vergaste de koerden.
  Voor de een of andere reden was dat dus ook niet toelaatbaar geacht.

Laad alle reacties (5)

Of registreer je om te kunnen reageren.