Varkenshouderij

Nieuws 572 x bekeken

VS stelt verplichte etikettering vlees uit

Washington – Amerikaanse vleesproducenten krijgen uitstel om de verpakking van het vlees te voorzien van een label met de ingrediënten.

Eerder werd 1 januari 2012 als deadline aangehouden voor het verplicht melden van het aantal calorieën, verzadigde vetten en de samenstelling van op de verpakking van rund-, varkens-, en pluimveevlees. Het gaat hierbij om vers, gemalen en verwerkt vlees.

Op verzoek van acht brancheorganisaties is dit nu uitgesteld tot 1 maart. De organisaties hadden aangegeven minimaal zes maanden meer tijd nodig te hebben om de labels in te voeren. Volgens de Amerikaanse inspectiedienst voor voedselveiligheid (FSIS) is twee maanden voldoende en heeft de datum aangepast naar 1 maart.

De labels op voedsel zijn in 1993 geïntroduceerd in Amerika maar veel vlees- en pluimveeproducten vielen hier niet onder. De Amerikaanse overheid wil de ingrediënten en voedingswaarde van vlees nu wel melden op de verpakking zodat consumenten producten beter kunnen vergelijken en een gezonde keuze kunnen maken.

Of registreer je om te kunnen reageren.