Varkenshouderij

Nieuws 377 x bekeken

Jongere grootaandeelhouder Tönnies eist modernere ondernemingsstijl

Rheda-Wiedenbrück - Eén van de twee grootaandeelhouders van familieconcern Tönnies, de grootste varkensslachter in Duitsland, eist nieuwe ondernemingstatuten en een moderne corporate governance.

Dat meldt het Duitse zakenblad Manager-Magazin. De daarmee tegen het beleid van de ondernemingsleider Clemens Tönnies rebellerende Robert Tönnies heeft zich tijdelijk uit de dagelijkse bedrijfsvoering teruggetrokken om zo tijd vrij te maken voor de formulering van de beoogde nieuwe ondernemingsstijl.

Manager-Magazin ontleent zijn informatie aan een door Robert Tönnies aan delen van het leidinggevend personeel gerichte brief. Robert Tönnies (36) is de zoon van wijlen Bernd Tönnies, de oprichter van de onderneming en heeft net als zijn oom Clemens 50 procent van de aandelen van het bedrijf. Robert wil niet alleen een modernere bedrijfsvoering, maar tevens een met zijn aandelenbelang overeenstemmende zeggenschap aan de top van het concern, waar tot dusver alleen Clemens de dienst uitmaakt. De leiding zou tweehoofdig moeten worden en er zou een onafhankelijke raad van commissarissen moeten worden gevormd.

Of registreer je om te kunnen reageren.