Varkenshouderij

Nieuws 358 x bekeken

Franse vleesconsumptie loopt verder terug

Parijs – De Franse vleesconsumptie is afgelopen jaar verder teruggelopen. De sterkste daling doet zich voor bij lamsvlees, maar ook rund- en kalfsvlees moeten terrein prijsgeven. Door hogere verkoopprijzen ligt de omzet in euro’s echter wel hoger.

Uit een opgave van de agrarische dienst France Agrimer blijkt dat de Fransen in 2011 bijna 6 procent minder lams- en schapenvlees hebben gekocht dan in het voorafgaande jaar. Dat komt vermoedelijk vooral door de hogere prijzen, die er tegelijk voor hebben gezorgd dat de omzet in waarde juist met bijna 6 procent toenam.

Verder werd van rundvlees 3,4 procent en kalfsvlees bijna 5 procent minder verkocht. In deze categorieën nam de omzet in euro’s met 2 tot 3 procent toe. Bij vleesbereidingen inclusief gehakt nam de verkoop af met net geen 1 procent maar de waarde toe met 3,5 procent.

Wit vlees lijkt de dalende tendens wat meer te weerstaan dan rood vlees. Bij varkensvlees nam de afzet af met een kleine 2 procent terwijl er aan kippenvlees 1,3 procent minder werd verkocht. Kip is een stuk duurder geworden, want hier ging de omzet in geld uitgedrukt met meer dan 7 procent omhoog. Bij varkensvlees bleef die toename beperkt tot ruim 3 procent. Tenslotte lijkt konijn steeds meer uit de gratie te raken, want hier werd in volume gezien bijna 7 procent minder van verkocht.

Of registreer je om te kunnen reageren.