Varkenshouderij

Nieuws 436 x bekeken

Prijs varkensbrok daalt iets

Den Haag – De LEI-prijs voor varkensbrok daalt voor deze maand met € 0,20 naar € 28,45 per 100 kg. De maakte het LEI gisteren bekend.

De prijsdaling van varkensbrok is een gevolg van lagere graanprijzen. Varkenshouders hoopten op een grotere prijsverlaging, maar komen bedrogen uit. Voor een forse prijsverlaging moeten de graanprijzen verder dalen. Dat is nog niet het geval. Daardoor blijft de LEI-notering voor varkensbrok toch nog redelijk dicht in de buurt van het recordniveau van € 28,70 per 100 kg van afgelopen zomer.

De Europese tarweprijzen handhaven zich op een te hoog niveau ten opzichte van de wereldmarktsituatie. Het is wachten op een rust op de markt in de Verenigde Staten. Het aanbod van mais en gerst is ook beperkt, waardoor deze producten duur zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.