Varkenshouderij

Nieuws 351 x bekeken 1 reactie

Ontsloten Koolzaad kan soja vervangen in biggenvoer

Ottawa - In biggenvoeders kan sojameel vervangen worden door ontsloten koolzaad, blijkt uit Canadees onderzoek.

In het onderzoek werd voer met ontsloten koolzaad gevoerd vanaf een week na spenen tot aan afleveren. Er werd tot 200 gram ontsloten koolzaad per kilo voer gemengd. Groei noch voerverbruik op het goedkopere voer verschilden met de controlegroep op traditionele mengsels.

Eén reactie

  • no-profile-image

    Koolzaad en soja zijn beide in Canada gentech gewassen. In Canada is geen gewoon koolzaad meer te krijgen, zo vertelde Percy Schmeiser, de boer die moest betalen voor gentech koolzaad van Monsanto dat op zijn land gewaaid was en daar opkwam.

Of registreer je om te kunnen reageren.