Varkenshouderij

Nieuws 570 x bekeken

’Britse winkeliers liegen over verkoop varkensvlees'

Londen – Britse winkelbedrijven stellen ten onrechte dat de consument minder varkensvlees koopt om zo hogere prijzen voor varkens tegen te houden. In werkelijkheid wordt juist weer meer varkensvlees verkocht, wat reden is voor een verhoging van de varkensnoteringen

Dat stelt de National Pig Association (NPA) naar aanleiding van recente informatie van marktonderzoeker Kantar Worldpanel. Daaruit blijkt dat in het jaar tot begin augustus in volume bijna 9 procent meer varkensvlees werd verkocht dan een jaar geleden. In de laatste weken is de groei wat getemperd tot 8,5 procent ’maar dat is nog altijd een erg positief cijfer’, aldus NPA-voorzitter Stewart Houston.

’’Dat maakt de stellingen van de winkelbedrijven om een verhoging van de DAPP – de gemiddelde varkensprijs van het schap BPEX – tegen te gaan bedriegelijk. We zetten hen nu al een jaar onder druk om een eerlijke prijs te krijgen voor de producenten, waarvan velen met de rug tegen de muur staan. We dachten dat er wat beweging in zat toen de winkelprijzen voor varkensvlees omhoog gingen maar tot nu toe hebben we dat niet in de DAPP terug gezien. Het is verbijsterend te zien dat er geen cent doorsijpelt naar de producenten die zwaar verlies draaien terwijl de winkeliers hun winst juist weten op te voeren”, aldus Houston.

Of registreer je om te kunnen reageren.