Varkenshouderij

Nieuws 392 x bekeken 3 reacties

Brand in voormalig varkensproefstation

Lelystad - Op het oude proefstation voor de varkenshouderij in Lelystad is donderdag brand uitgebroken, meldt het alarmeringssysteem P2000.

De brandweer is met groot materieel uitgerukt. Het bedrijf is enkele jaren geleden overgenomen door de oud-bedrijfsleider Gert van Beek. Die heeft er nu een SPF-fokbedrijf. De brand brak uit in een kraamafdeling waar waarschijnlijk een warmtelamp doorbrandde. Het personeel signaleerde van buiten de brand, alarmeerde de brandweer en trok naar binnen om de brand te blussen. Een zeug is ge-euthaniseerd, een tweede wacht waarschijnlijk hetzelfde lot, meldt eigenaar Gert van Beek telefonisch vanuit Israël. Hij is erg blij met het kordate handelen van zijn medewerkers.

Laatste reacties

 • no-profile-image

  G van Beek

  Brand is heel snel onder controle geweest door snel handelen van bedrijfsleider en juiste brandmeldapperatuur . Schade is zeer beperkt maar helaas wel 2 dieren dood.

 • no-profile-image

  Frank1

  Compliment dat deze site het er zo snel op had staan. Brandweer was nog ter plaatse terwijl jullei al melding maakte.

 • no-profile-image

  Wat een nerveus berichtje.Hoop toch niet dat er een ander binnenbrandje(insleep) was,maar dat lijkt me onmogelijk op zo'n gesloten bedrijfsvoering.Zijn de twee dieren compleet verbrand,zodat de Rendac nog even sectie moet verrichten?Dat je dit maar weer moet geloven,zo wordt de sector in de toekomst consument,gesloten circuit gestuurt door de sector,met transparante voedsel en topfok veiligheid.Hoe te controleren?Je moet het maar aannemen?

Of registreer je om te kunnen reageren.