Varkenshouderij

Nieuws 283 x bekeken

27.000 bezoekers Weekend van het Varken

Doetinchem - Afgelopen weekend hebben meer dan 27.000 mensen een bezoek gebracht aan één van de 30 opengestelde varkensbedrijven die meededen aan het Weekend van het Varken.

Dit is een verdubbeling in aantal bezoekers ten opzichte van vorig jaar. Het Weekend van het Varken is dit jaar voor de vijfde keer georganiseerd door de Stichting Varkens in Zicht om de moderne varkenshouderij voor iedereen toegankelijk en inzichtelijk te maken. Vorig jaar bezochten 12.500 mensen een varkensbedrijf tijdens het Weekend van het Varken, dit jaar is het aantal ruimschoots verdubbeld naar 27.400 bezoekers.

“Tijdens het weekend werden volop vragen gesteld, sommige kritisch maar de meeste bezoekers waren erg geïnteresseerd”, vertellen varkenshouders Ad van Duijnhoven uit Oss en Mariëlle van Dijk uit Odiliapeel. De meeste vragen betroffen de leeftijd van de varkens, het aantal biggen en de ruimte in het kraamhok. Daarnaast kregen de deelnemende varkenshouders veel complimenten van bezoekers over hoe goed verzorgd de bedrijven waren en hoe rustig de varkens erbij lagen. De varkenshouders hebben het communiceren met burgers als zeer positief ervaren.

Of registreer je om te kunnen reageren.